Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارگردان سینما معتقد است که قصه سریال‌های فعلی شبکه نمایش خانگی عمدتاً سنخیتی با زندگی ما ندارد و به نوعی تماشاگر هندی تربیت می‌کند!

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا  نزدیک به یک دهه از شیوه نوین عرضه محتوا به مخاطب در ایران که «شبکه نمایش خانگی» نام گرفته، می‌گذرد.در این یک دهه عرضه سریال‌های مختلفی در این بستر تعریف شد که برخی مثل «قهوه تلخ» و «شهرزاد» با استقبال فوق‌العاده‌ای مواجه شدند و در طرف مقابل برخی نیز همچون «ویلای من» و «عشق تعطیل نیست» توفیقی برای جذب مخاطب نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید آنچه محور تمامی این سریال‌ها بود، سطح پایین ممیزی‌های ارشاد روی محتوای عرضه شده برای مخاطب بود. این بستر نمایش آثار تصویری، علناً و با مجوز ناهنجاری‌هایی را پخش کرد که روی برخی شبکه‌های ماهواره‌ای را هم سفید کرده است. از ترویج عشق مثلثی در شهرزاد گرفته، تا ترویج هم‌باشی در سریال ممنوعه.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا قصد دارد به واکاوی این جریان بپردازد که چرا باید سطح ممیزی در این عرضه محتوا این قدر پایین باشد؟ آثار پخش این محتواهای ناهنجار در شبکه‌ای که نامش خانگی است و مهمان خانه‌های مردم می‌شود، چیست؟

در همین ارتباط عباس رافعی، کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: شبکه نمایش خانگی ما ظرفیت این همه سریال و تولیدات را ندارد. هرچند که بالاخره این بخش را نمی‌توان نادیده گرفت و مخاطبان کمی هم ندارد. فعلا نیز با تعدادی سریال مواجه هستیم که همدیگر را همپوشانی می‌کنند و نهایت دیده شدنشان هم از طریق آنلاین است.

این ظرفیت نمایشی را نابود نکنیم

وی افزود: تا چند ماه قبل شبکه نمایش خانگی  دست عده خاصی  بود که در شوراهای مربوط، خودشان سریالی را هم تصویب و هم خودشان آن را می‌ساختند یعنی در انحصار جماعتی خاص بود.

کارگردان «فصل فراموشی فریبا» با این حال اعتقاد داشت: خوشبختانه شورای جدیدی که در این چند ماه اخیر روی کار آمده، سختگیری‌های بیشتری دارد و امیدوارم دیگر به هر سریالی مجوز نمایش ندهد.

درحال حاضر سریال‌هایی با محتوای کم‌ارزش و  قصه‌هایی دور از ذهن به تماشاگر داده می‌شود که مخاطب ابداً  خودش را در آن نمی‌بیند.

رافعی در عین حال گفت: البته تماشاگر به چنین سریال‌هایی در همین شبکه نمایش خانگی نیاز دارد تا جایی که این بخش حتی کمبودهای تلویزیون را نیز جبران می‌کند. پس لازم است که با مراقبتی دوچندان همراه شود تا با هر تصمیم و تولیداتی، این ظرفیت نمایشی را نابود نکنیم.

کجای این سریال‌‎ها شبیه زندگی مردم ماست؟

این کارگردان سینما با اشاره به سریال‌های ضعیف شبکه نمایش خانگی گفت: درحال حاضر سریال‌های کم‌ارزش با قصه‌هایی دور از ذهن به تماشاگر داده می‌شود که مخاطب ابداً خودش را در آن نمی‌بیند.

کارگردان «آوازهای سرزمین من» همچنین اضافه کرد: سریال‌های فعلی، فقط نمایشی هستند از تجملات و پردازش شیک زندگی که اتفاقاً با واقعیت جامعه مطابقت ندارد جز اینکه بخواهند با این طرز ساخت، تماشاگر هندی تربیت کنیم که دائما در رویا و تخیل به سر ببرد.

رافعی عنوان کرد: حتی برخی از فیلمنامه نویسان سراغ کپی‌برداری از فیلم‎های خارجی می‌روند که هیچ تناسبی با فرهنگ ما ندارد. کارگردان هم متاسفانه از روی بی‎اطلاعی این کار را می‎کند. سکانس‌هایی را می‌سازند که در هیج جای ایران وجود ندارد. 

باید بدانید چه فرهنگی را به جامعه تزریق می‌کنید

این کارگردان ضمن اشاره به نبود قصه در چنین آثاری گفت: وقتی داستان و اندیشه‌ای در سریال وجود ندارد سعی می‌کنند با این زر و برق‌های تخیلی، تماشگر را به دنبال خود بکشند. این شکل ساختن سریال‌های خانگی واقعا دوامی ندارد چون مخاطب از نبود قصه در سریال‌ها خسته خواهد شد.

عباس رافعی تأکیدکرد: روی شبکه نمایش خانگی باید حساسیت بیشتری داشت خصوصاً در این زمانه که برعکس سینمای ما، مخاطب عام را دور خود جمع کرده است. بنابراین تولیدکننده و تصمیم‌گیرنده شبکه نمایش خانگی باید بداند چه فرهنگی را به جامعه تزریق می‌کند.

انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: شبکه نمایش خانگی عباس رافعی سریال سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۶۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!

این روزها سریال‌هایی در راه تلویزیون‌اند و در عین حال برخی از تلویزیونی‌های با قدمت هم با کاری جدید سر از نمایش‌خانگی درمی‌آورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیگیری‌هایی که انجام شده این روزها تلویزیون 52 سریال در حال پیش‌تولید و تولید دارد که از سمتِ سیمافیلم پیش می‌رود و سریال‌هایی هم توسط برخی از سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی پیش می‌رود که به روال گذشته برای پخش از تلویزیون ساخته می‌شوند. 

به طور مثال سریال «بوقچی» که مجموعه تلویزیونی فوتبالی است، البته در دهه‌های گذشته داریوش ارجمند و اکبر عبدی سریال «به سوی افتخار» را با فضای مافیای فوتبال به آنتن تلویزیون رساندند. یا «پژمان» با بازی پژمان جمشیدی و پرداختن به بازیکنان شناخته شده و مصائب و مشکلات‌شان، «سه پنج دو» به گونه‌ای سرمایه‌گذاران و مافیای فوتبال، «آخرین بازی» و «لژیونر» هم جزو دیگر کارهای فوتبالی به شمار می‌رود که تاکنون در ساختار تلویزیون به آنها پرداخته شده است.

البته این روزها «پرویز خان» هم بعد از حضور در جشنواره فیلم فجر و اکران در سینما به شبکه نمایش‌خانگی آمده است.

حالا باید دید «بوقچی» با چه هدفی ساخته شده و تنها قصدِ به هیجان درآوردن مخاطب به واسطه پرداختن به «فوتبال» در یک اثر نمایشی را دارد یا به دنبال اهدافی دیگر است؟

ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟

این سریال در تهران به فیلمبرداری خودش ادامه می‌دهد و پیگیری‌ها نشان می‌دهد تا تیرماه تصویربرداری سریال ادامه خواهد داشت. حسن حبیب‌زاده کارگردانی سریال را برعهده دارد و گفته می‌شود موسسه هنری سوره آن را تهیه می‌کند. در این سریال حسن پورشیرازی، امیر غفارمنش، آرش نوذری، امیر کربلایی‌زاده، شهره سلطانی، رامین ناصر نصیر و بسیاری دیگر از هنرمندان به ایفای نقش می‌پردازند.

اما سریالی دیگر که تلویزیونی‌های قدیم به سمتِ آن رفته‌اند یک سریال فانتزی در حوزه کودک و نوجوان است که برای اولین بار داریوش فرضیایی یا همان عمو پورنگ در برنامه تحویل سال یک خبر کوتاهی از آن داد. سریال «لالایی» که قرار است با بازی او بعد از مدت‌ها غیبت و البته فضایی متفاوت از یکی از پلتفرم‌های نمایش‌‌خانگی پخش شود. 

این سریال به کارگردانی احمد درویشعلی‌پور که سال‌ها با داریوش فرضیایی کار کرده و «سرزمین بالش‌ها» را با او در شبکه نمایش‌خانگی داشت این روزها در اواخر تصویربرداری به سر می‌برند و گروه در تهران مشغول فعالیت‌اند تا اواخر اردیبهشت‌ماه کار به پایان برسد. قرار است این سریال امسال در یکی از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی پخش شود.

امیر کربلایی‌زاده که مدت‌ها از او خبری نیست و بیشتر به آموزش استندآپ کمدی و اجرای تئاتر مشغول است در این سریال به ایفای نقش می‌پردازد و فرهاد بشارتی هم چندی پیش از حضور خود در این سریال خبر داده بود. قطعاً بازگشت داریوش فرضیایی بعد از مدت‌ها با سریالی در شبکه نمایش‌خانگی را می‌توان به فال نیک گرفت، چون خبرها حاکی از همکاری مجدد او با تلویزیون است. 

سریال «لالایی» و نقش‌آفرینی داریوش فرضیایی متفاوت از کارهایی است که تاکنون از او به عنوان کاراکتر عمو پورنگ دیده شده است. در عین حال باید دید با حضور او و هنرمندانی که در «محل گل و بلبل» و برخی از پروژه‌هایی که او و دوستان داریوش فرضیایی فعالیت داشته‌اند می‌تواند اقبال را نسبت به محدود کارهای کودکانه نمایش‌خانگی برگرداند یا خیر.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • بازیگری متفاوت عمو پورنگ؛ منتظر این سریال در نمایش خانگی باشید
  • عمو پورنگ با «لالایی» بازیگر می‌شود / جزئیات پخش سریال عمو پورنگ در شبکه نمایش خانگی
  • عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
  • عمو پورنگ بازیگر شد
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • سریال جدید آیدا پناهنده چه زمانی منتشر می‌شود؟